Még várat magára a költségvetés

2017. február 15. 15:45 2017. feb. 15. 15:45

Sok mindenről esik szó a pécsi közgyűlés csütörtöki ülésén, de költségvetésről nem. Az így alighanem egy rendkívüli ülésen fogadják majd el.

Pályázatot ír ki például a pécsi önkormányzat két nagyobb önkormányzati egység vezetői tisztségére: az Egyesített Szociális Intézmény és az Egyesített Egészségügyi Intézmények élére is igazgatót keresnek.

Nem tudunk róla, hogy korábban a Pécsi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv karbantartása, módosítása, javítása plusz pénzbe került volna. Mindenesetre most 2017-re és 2018-ra összesen 27 milliót különítenek majd el a célra.

Babrálni kell egy kicsit a Mecseki Láthatatlanok tettyei emlékművével is. Ám ez már csak papírmunka, hiszen a mű elkészült, közmegelégedésre, a szükséges 5 millió forint pályázatból érkezik, így nem lesz itt semmi probléma.

A közgyűlés ezen kívül dönt még arról, hogy az önkormányzati nem lakáscélú ingatlanok üzemeltetését átadja az Elszámolóháznak, és tárgyalnak különböző feladatellátási és támogatási szerződésekről.

A mi várakozásainkkal ellentétben nem kerül viszont napirendre a város 2017-es költségvetése, pedig azt a törvény szerint februárban el kell fogadni. Biztosan serényen serceg még a ceruza a kiadási és bevételi sorok között.