Matyi Dezső nem tárgyal az ellene tüntetőkkel

2017. február 17. 14:57 2017. feb. 17. 14:57

Vannak ötletei Matyi Dezsőnek az Alexandra-cégbirodalom megmentésére, tárgyalni is hajlandó, de az ellene tüntető kisebb kiadókkal nem áll szóba, mert szerinte nem az utca a helyszíne a tárgyalásoknak.

Matyi Dezső nyitott a könyvkiadók való tárgyalásra, de az ellene és cégbirodalma ellen Budapesten tüntető kiadókkal nem fog szóba állni, mert szerinte a tárgyalásnak nem az utca a terepe - olvasható a Napi.hu cikkében.

Több kisebb kiadó ugyanis február 17-én délután Budapesten a Nyugati téren lévő Alexandra-üzlet előtt tüntet Matyi Dezső ellen.

"Matyi Dezső megismételte korábbi, kiadóknak küldött levelében leírtakat, amely szerint kész a Könyvbazár Rainbow-val szembeni követelését a kiadókra engedményezni, így a kiadók közvetlenül követelhetnék a tartozás rendezését a kiskereskedő cégtől. Azt is hozzátette az üzletember, hogy a boltokat működtető Rainbow vezetésére jelenleg nincs befolyása.

Matyi szerint ő és a kiadóvezetők egy csónakban eveznek, azaz mindannyian érvényt kívánnak szerezni követeléseiknek, s ezen dolgozik már hetek óta. Minden értelmes és konstruktív tárgyalásra nyitott a kiadókkal, de a tüntetés nem az ő műfaja" - áll a cikkben.

Mint ismert, a kiadásért felelő Könyvkiadó Kft. és a bolthálózatokat üzemeltető Rainbow Üzletlánc Kft. között hárommilliárd forintos elszámolási vita áll fenn, utóbbi céget pedig már nem a Matyi Dezső vezette Alexandra-birodalom emberei vezetik, hanem a Wolf CRS Kft., akik még a Pécsi Direkt pár évvel ezelőtti bedőlésekor érkeztek rendbe tenni a cégbirodalom ügyeit.

A könyvkiadási piac a bedőléstől tart, állami segítségnyújtást igényeltek, L. Simon László volt fideszes kulturális államtitkár pedig a könyvkiadás államosításának lehetőségét vetette föl.

A szövevényes ügyről itt olvashat bővebben.