Rendőrök tömege meszelte le az autósokat Szentlőrincnél - videó

2017. február 19. 12:01 2017. feb. 19. 12:01

Egyetlen közlekedő sem mehetett tovább péntek este Szentlőrincnél és Bükkösdnél anélkül, hogy megfújta volna a szondát.

Újfent az úgynevezett finn módszerrel ellenőrizték az autósokat a rendőrök Baranyában.

Az elsőként Finnországban alkalmazott metódus lényege, hogy előre kijelölt leállítási helyen több rendőr bevonásával pillanatok alatt elvégzik az arra közlekedő összes járművezető alkoholteszteres ellenőrzését. Ha a sofőr az ellenőrzés során nem bizonyul ittasnak, úgy azonnal továbbmehet, ha ittas, akkor viszont egyből félreállítják, ugrik is a jogsi.

A rendőrök február 17-én Szentlőrincen és Bükkösdön, összesen négy helyszínen ellenőriztek. A megtartott akció keretében a rendőrök 562 járművezető ittasságát vizsgálták meg, ebből mindössze egynél mutatott pozitív értéket az alkoholszonda. A nagy ellenőrzésről videó is készült:

Ezt megelőzően január végén ellenőriztek így Szentlőrincnél a hatóság munkatársai, akkor 116 autóssal fújattak szondát, közülük egy sem volt ittas.

A hatóság tájékoztatása szerint jövőben továbbra is számítani kell a hasonló ellenőrzésekre Baranya megye közútjain. Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, akár több százezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat - hangsúlyozzák.