Borúval, köddel jön a 16 fok

2017. február 19. 14:58 2017. feb. 19. 14:58

Felmelegedést hoz a hónap utolsó teljes hete, de a tavaszt idéző hőmérséklet nem kap napsütéses kíséretet.

Hétfő reggelre az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén sűrű köd képződik, és az erősen felhős keleti területeken is romlanak a látási viszonyok. A várható köd miatt Somogyban, Tolnában és Baranyában figyelmeztető előrejelzés él.

Napközben a köd feloszlik, a rétegfelhőzet a legtöbb helyen szakadozottá válik, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a legtöbb napsütés délnyugaton valószínű. Késő délutántól észak felől növekszik, vastagszik a felhőzet, de estig csapadék nem várható. Többfelé megélénkül a délnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között várható.

Kedd hajnalra a szakemberek szerint beborul az ég, és csak késő délután kezd északnyugat felől szakadozni a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Kezdetben a délnyugati, majd a nyugati szelet kísérik nagy területen erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul majd.

Szerdán a felhők fogják tematizálni a napot, de helyenként kisüthet a nap is, így legalább eszünkbe jut majd, hogy a szürkén kívül van más szín is a világon. Északon elszórtan, délen legfeljebb néhol valószínű kisebb eső, zápor. A délnyugati szelet többfelé kísérik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton a legenyhébb idő.

Csütörtökön napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, több napsütés délen, a délutáni órákban valószínű. Északon elszórtan, délen inkább csak néhol valószínű kisebb eső, zápor. A délnyugati szelet sokfelé erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton a legenyhébb idő.