Három napon át segítenek az E.ON önkéntesei Pécsett

2017. február 20. 14:15 2017. feb. 20. 14:15

A Fogd A Kezem Alapítványnál, a Misina Egyesületnél és a Máltai Szeretetszolgálatnál nyújtanak segítséget az energiaszolgáltató önkéntesei hétfőtől szerdáig a baranyai megyeszékhelyen.

Összesen 83 E.ON önkéntes dolgozik február 21-22-23-án Pécsett - közölte a cég hétfőn.

Mint írták, a vállalatcsoport munkatársai 2011 óta, az Önkéntesség Éve óta végeznek önkéntes munkát. Az elmúlt három évben 2210-en 13800 órában segítettek, 86 programot valósítva meg, a projektek során óvodák, iskolák, gyermekotthonok, közösségi terek szépültek meg.

Az E.ON önkéntesei idén is segítenek. Február 21-én, hétfőn a Fogd A Kezem Alapítványnál végeztek csiszolási, festési munkálatokat az önkéntesek, illetve főznek az alapítvány fiataljai számára, összesen tízen.

Kedden 25 E.ON-os segít a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület Pécs-Somogyi létesítményének újításában, bővítésében. A beltéri festési munkák mellett - ha az időjárás engedi – kültéri munkákat is elvégeznek: fa oszlopokat állítanak, karámot építenek majd.

Szerdán a Csilla Gondviselés Házában, a Máltai Szeretetszolgálat létesítményében szintén 25-en segítenek majd. Az önkéntesek többek között főzni fognak, 100 adag babgulyást készítenek el. Az elkészült ételt idősek és rászorulók között osztják ki a Szeretetszolgálat munkatársaival közösen.

Más önkéntesek a ház tornatermének kifestését vállalták, hogy a nappali intézmény fogyatékkal élő fiataljainak aktivitást biztosító tér állagát megőrizzék. A terem új karnisokat, függönyöket és új fényforrásokat is kap az akció keretében - áll a közleményben. Hozzátették: egy csoport kézműveskedni fog, a Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági vásárára készülve készítenek apró ajándéktárgyakat.

Hétfőn és kedden Komlón is dolgoznak majd az E.ON önkéntesei, szám szerint 23-an. A Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ Pulmonológia és Légzésrehabilitációs Osztály 20 kórtermének kifestését vállalták. A 23 önkéntes várhatóan két nap alatt végez majd a vállalt feladattal.

Az E.ON vállalatcsoport elkötelezett munkatársai önkéntes munkavégzésnek támogatásában, így az önkéntesek munkája mellett, a munkavégzéshez szükséges minden alapanyag és eszköz költségét is magára vállalta, mely meghaladja az egymillió forintot.