Nem zörög a haraszt: a Fidesz elengedi Tiffán kezét

2017. február 21. 06:55 2017. feb. 21. 06:55

Távozik a szigetvári választókerület elnöki posztjáról Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, és a 2018-as választáson sem indul - értesült a Pécsi Újság.hu. A lap úgy tudja, Nagy Csaba válthatja a poszton Tiffánt, és a megyei elnök indulhat a jövő évi választáson.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Tiffán Zsolt tényleg nem indul a 2018-as országgyűlési választáson, most a baloldalisággal egyáltalán nem vádolható Pécsi Újság.hu írt arról, hogy a hébérek ura veheti a kabátját.

A lap úgy értesült különféle fideszes forrásokból, hogy Nagy Csaba válthatja a szigetvári választókerület élén Tiffánt, és ő indulhat a 2018-as választáson. Nagyot a lehetséges jelöltek egyikeként emlegeti a Pécsi Újság.hu, de azon a környéken nem sok hadra fogható politikusa maradt a Fidesznek. 2014-ben ugyanis Szigetváron a kormánypártot elverte a helyi civilekből álló Szigetvári Emberekért Egyesület, a volt polgármester pedig harmadrendű vádlott hivatali vesztegetés ügyében.

Nagy Csaba jelenleg a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, ezen a poszton Tiffánt váltotta 2014-ben, előtte Pécs alpolgármestere és egyik országgyűlési képviselője volt a városnak.

Tiffán Zsolt távozásának lehetőségét az ATV lengette be tavaly december közepén, a Pécsi STOP akkor meg is kereste hivatalos emailcímén a képviselőt, de Tiffán Zsolt azóta sem volt hajlandó válaszolni kérdéseinkre.