Viharral duplázza a tavasz a napi csúcsot

2017. február 26. 12:07 2017. feb. 26. 12:07

A vasárnapi 9 után kedden már 18 fok is lehet itt délen, durván tolja a tavasz. Sajna szerdán még beköszön egy hidegfront, de utána már nem lesz megállás. Vagy alig.

Hétfőn változóan, erősen felhős időre készülhetünk, de csak néhol alakulhat ki jelentéktelen eső, egy-egy gyenge zápor. Főként a Dunántúlon élénkülhet, erősödhet meg a délies szél. Reggel helyenként még gyengén fagyhat, de délután már 9 és 15 fok között alakul a csúcshőmérséklet – írja az Időkép.

Kedden kezdetben kevesebb, délután több felhő lehet az égen a tavaszias időben, késő estig számottevő csapadék nem várható. Erős, viharos lesz a déli-délnyugati szél. Enyhébb lesz a reggel, napközben pedig 13-18 fokot mérhetünk.

Szerda reggelre egy hidegfront érkezik esővel, záporokkal, majd a csapadék délután kelet felé távozik. Északnyugatira fordul a szél, melyet erős, viharos lökések kísérhetnek. Visszaesik a hőmérséklet, napközben 7-11 fokra van kilátás. Csütörtökön ismét szárazabb idő valószínű, és megint a tavaszias idő borzolja a kedélyeket és a vérnyomást.