Most Pécs határában meszeltek le mindenkit a rendőrök - videó

2017. március 1. 15:31 2017. márc. 1. 15:31

Két óra alatt közel két tucat kocsit állítottak meg a hatóság munkatársai az 578-as úton, Pécs határában, az ellenőrzésre többen ráfáztak.

Leállításos műszeres sebességellenőrzést tartottak kedden a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az 578-as úton, a körforgalom előtt - közölte honlapján a rendőrség.

A módszer lényege, hogy a sebességmérő készüléktől néhány száz méterre egy leállító csoportot állítanak fel, amely megállítja a gyorshajtókat, és így a szabálysértési kategóriába tartozó gyorshajtás észlelése esetén is intézkednek a rendőrök.

Mint írták, két óra alatt 21 járművezetőt ellenőriztek. Az ellenőrzés során a rendőrök 6 alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot, 3 esetben pedig közigazgatási eljárást kezdeményeztek a járművezetővel szemben. Egy gépkocsivezető nem használta a biztonsági övet, így vele szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

Az ellenőrzésről videó is készült:

Ezt megelőzően február közepén Szentlőrincen és Bükkösdön intették le sorban az autókat a rendőrök, igaz, az az akció az ittas vezetők kiszűrésére irányult. Az úgynevezett finn módszert korábban január végén is alkalmazták Szentlőrincen.

A hatóság kiemelte, hogy a közlekedők biztonságának érdekében továbbra is számítani kell a hasonló ellenőrzésekre a megye közútjain.