Félmilliárdért szállít bútort a vizes vb-re egy kaposvári cég

2017. március 6. 08:22 2017. márc. 6. 08:22

Félmilliárdos közbeszerzést nyert el egy kaposvári cég nemrég, ők szállíthatják a bútort a nyári budapesti vizes világbajnokságra. A cég eddig az orvostechnológia felé volt nyitott, alig pár hónapja foglalkoznak csak bútorokkal, mégis őket hívták meg a zárt tenderre, amit meg is nyertek.

Félmilliárd forintos, egészen pontosan 559 milliós meghívásos tendert nyert el egy kaposvári cég nemrég, így ők szállíthatják a bútorokat (irodai és egyéb) a nyári budapesti vizes világbajnokságra.

A 24.hu cikke szerint ha a közbeszerzést hirdetmény nélkül folytatják le, akkor ott a háttérben az állhat, hogy a beszerzést gyorsan le kell bonyolítani és nincs idő a hagyományos pályáztatásra.

"Két vállalkozást kerestek meg, és a leginkább orvostechnológiai tevékenységéről ismert Vatner Kft. bizonyult jobbnak. A kft. honlapja szerint fő tevékenységi profilja egészségügyi intézmények orvostechnológiai berendezéseinek integrált szervizellátása, intézmények infrastruktúrájának műszaki üzemeltetése. Foglalkoznak még kutatásfejlesztéssel az ipar, a mezőgazdaság és az egészségügy területén.

Ezért is furcsa, hogy a többi között a 900 darab asztal, 10 darab 12 fős tárgyalóasztal, 30 darab kávézóasztal, 250 darab irodai szék, 3100 darab tárgyalói szék, 100 darab exkluzív tárgyalói szék, 50 darab háromfős kanapé, 100 darab hatajtós öltözőszekrény, 100 darab gumi tornaszőnyeg és sok más, nem kifejezetten orvosi eszköz beszerzésére kiírt pályázaton ez a cég tarolt" - olvasható a cikkben.

A 24.hu információi szerint a kft. csupán tavaly november közepén vette föl az "egyéb bútortermékek gyártása", "konyhabútorgyártás", "irodabútor-nagykereskedelem" a tevékenységi körei közé, a tenderről pedig a döntés februárban született meg.