Rámegy a tinikre a Pannon Filharmonikusok

2017. március 6. 16:18 2017. márc. 6. 16:18

A tizenéveseket szeretné meghódítani a Pannon Filharmonikusok. A kihívás nem kicsi, de nem is a zsebükben keresik a bölcsek kövét, inkább ötletpályázatot írtak ki.

A zenekar nagy életet csinál maga körül, és a lendület nem csökken. Legutóbb azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy tizenévesek kegyeit keresi a zenekar, jó értelemben és egészen ügyesen.

Ahelyett ugyanis, hogy megpróbáltak volna maguk a kristálygömbbe nézni, ötletpályázatot írtak ki.

Március 15-e a határideje a Pannon Filharmonikusok ötletpályázatának, amelyet a 8-14 éves korosztály kedvéért írtak ki. Ebben gyerekeket, fiatalokat, szülőket, nagyszülőket és pedagógusokat szólít meg a Pannon Filharmonikusok.

Olyan kreatív ötleteket, tapasztalatokat és élményeket leíró összegzéseket várnak, mellyel felkelthető a digitális korban felnövő kamaszok érdeklődése a komolyzene sokszínű világa iránt.

2017. március 15-ig várja a Pannon Filharmonikusok a pályázati anyagokat. Ezt élvezném!, Ide elvinném!, Ezt díjaznám! címekkel, három kategóriába sorolva, eltérő témákat kidolgozva adhatnak be kreatív elképzeléseket a pályázók, hiszen más-más ötlete lehet a szülőknek, a pedagógusoknak és a fiataloknak arra vonatkozóan, hogy mit jelent a kamaszokat célzó komolyzenei kikapcsolódás – áll a zenekar közleményében.

A minimum 2000 karakterből álló pályázati anyagot gyerekek, fiatalok csapatban, szülők, nagyszülők egyénileg vagy párban, pedagógusok pedig egyénileg küldhetik el word dokumentumként a palyazat@pfz.hu e-mail címre. Az elkészült anyagokat háromtagú zsűri bírálja majd el, köztük Horváth Zsolt, a zenekar igazgatója, Fükéné Walter Mária, a Pannon Filharmonikusok Tehetségtámogató és edukációs programjának pedagógiai szakértője, valamint Vass András, a Pannon Filharmonikusok állandó karmestere, zeneigazgatói asszisztense.

A legjobb ötleteket tartalmazó munkákat kategóriánként izgalmas ajándékokkal díjazza a zenekar. A legaprólékosabban kidolgozott pályázatok beküldői többek között nyerhetnek jegyeket az ausztriai StMargarethen kőbányájában megrendezendő 2017-es gyerekelőadásra, vagy egy exkluzív házbejárást a Kodály Központ közönségforgalomtól elzárt részeibe a zenekari ároktól a technikai karzatig. A díjak között megtalálható a Pannon Filharmonikusok muzsikusaival közösen tartott zártkörű hangszermegtekintés és – próba, de 50 ezer forint értékben ajándékjegyet is nyerhetnek a legkreatívabb ötleteket küldők.

A pályázat pontos és részletes kiírása a Pannon Filharmonikusok honlapján – www.pfz.hu – érhető el.