Trollmarketing: Mohácson megfenték a PR-pallost

2017. március 7. 11:13 2017. márc. 7. 11:13

A mohácsi önkormányzat, mint az intézményesült busójárás maga, vagy mi, úgy érezte, nem hagyhatja szó nélkül a rendezvényen esett molesztálós csorbát. Olyat gurítottak, hogy a gyógyszer halk csobbanással landolt a Dunában.

Ismert, ugye, az apuka nyílt levele, aki szerint két busónak öltözött valami sírásig tapogatta tinédzser lányát Mohácson a farsangtemetés napján.

Na, erre föl a mohácsi önkormányzatnál kiköszörülték a marketingfokost, oszt azzal keltek a világörökséggé nemesült hagyomány védelmére. Nem is akárhogy. E:

[size="16"]„Az egész ügyet egy apuka újságnak írt állítólagos nyilvános levele váltotta ki”[/size]

– írják többek között közleményükben.

Osztég meg így:

[size="16"]„… már ha létezik az apuka egyáltalán”.[/size]

Mert há’:

[size="16"]„Ugyanis ha valaki az önkormányzatnak vagy az önkormányzat munkatársainak kíván levelet írni, hozzánk kéréssel, jelzéssel, felhívással fordulni, akkor közvetlenül nekünk küldi levelét és nem az újságokon keresztül üzen, esetleg botránykeltő céllal. Reméljük, nem egy újságírói fogásról van szó, mely sajnos manapság nem szokatlan: végy egy kitalált történetet, generálj vele nyilvános vitát, ezáltal is növelve az olvasottságot vagy a nézettséget.”[/size]

[size="16"]A végén meg egyszerűen visszautasítanak minden olyan állítást, hogy „mohácsi busók szexuálisan zaklatnák az ide látogató hölgyeket. Ez nem céljuk, nem feladatuk és nem is a hagyomány része”.[/size]

Oszt kész. Nem ám hogy „kivizsgáltuk az esetet, meghallgattuk mind az ezer busót, de bizony mondjuk, mind oly’ hólelkű vót, hogy csak na”. Vagy megmagyaráznák, hogy miért éppen az önkormányzathoz kellett volna fordulnia bárkinek, amikor jó eséllyel nem az önkormányzat állta körbe a kislányt és követett el feltehetően szexuális zaklatást, maszk mögé bújva.

Nem. Hanem így.

Nagyon reméljük, ha ezek után az állítólagos apuka netán bemegy az intézményesült busójárássá és nettó önérzetté kristályosodott önkormányzathoz, akkor szól előtte.

Mert akkor állítólag hozunk kamerát.