Majdnem ötmilliárdot kap Pécs iparipark-fejlesztésre

2017. március 7. 15:46 2017. márc. 7. 15:46

Közel ötmilliárd forintot kap Pécs városa ipari park-fejlesztésre a kormánytól. Határidő: azonnal, Orbán Viktor személyes rendelte el a forrás biztosítását.

Újabb pénz áll a házhoz Pécsen, a kormány megint hóna alá nyúl és nem hagyja az út szélén az egykori kormányzati kísérleti telepnek gondolt megyeszékhelyet.

A március hatodikán megjelent Magyar Közlönyben szerepel a Modern Városok Programról szóló kormányhatározat, amelyben összesen 24,7 milliárd forint átcsoportosításáról döntöttek.

A pénzek ipari parkok fejlesztésére mennek, Pécs városa 4,866 milliárd forintot kap erre a célra (a támogatott települések közül ez a második legmagasabb összeg), az intézkedés azonnali, a határozatot pedig maga Orbán Viktor rendelte el.

Tavaly januárban egyébként még üres volt a Déli Ipari Park területe, akkor Csizi Péterék kergették a beruházókat.

Aztán idén januárra maga Páva Zsolt lengetett be egy nagy befektetőt sok munkahellyel, amiből egyelőre semmi sem lett. Februárban rákérdeztünk az ügyre, akkor az a válasz jött az önkormányzattól, hogy a befektető kérésére titkolják annak kilétét.

Véleményünk szerint nem véletlen, hogy Pécs ekkora összegű támogatást kapott - ugyanis van még mit csinálni a befektetők bevonzásának ügyében.