Teherautó zúgott az árokba Zengővárkonynál

2017. március 13. 15:13 2017. márc. 13. 15:13

Négy tűzeset és egy műszaki mentés is jutott a tűzoltóknak az elmúlt hétvégén Baranyában.

Szombaton délután Pécsett, a Szeptember 6. tér mögötti részen kb. fél hektár területen ismeretlen okokból lobbantak fel a lángok. A Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltóinak kiérkezésükkor már csak ötven négyzetméteren kellett eloltaniuk a tüzet.

Szintén szombat délután Siklóson a templom mögötti rézsűn, domboldalon száraz fű, gaz égett mintegy tíz négyzetméter nagyságú részen. A tűz közvetlenül nem veszélyeztette a közelben lévő lakóépületet.

Szintén a Siklósi hivatásosokat riasztották vasárnap a kásádi temetőhöz, ahol kb. fél hektár területen száraz fű, gaz égett. Az egység a területet annak rossz megközelíthetősége miatt csak gyalogosan tudta elérni, a tüzet így kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel oltották el.

Vasárnap szabálytalan égetéshez vonultak a szigetvári hivatásosok, a tűz nem jelentett veszélyt a környezetére, viszont hatósági adatfelvételezés történt.

Vasárnap kora délután Zengővárkonynál, a 6. sz. főúton egy szállítmány nélküli kisebb méretű teherautó az árokba hajtott. A gépjárműben utazó két személy súlyosan sérült, őket a mentőszolgálat szakemberei – még a hivatásos egységek kiérkezése előtt – kiemelték a járműből. A helyszínre érkező pécsi hivatásosok és a mecseknádasdi önkéntesek a járművet sugár fedezete mellett áramtalanították. A beavatkozás ideje alatt teljes útzár volt érvényben.