Bicikligumis bunyó lett a közlekedési vitából

2017. március 16. 09:44 2017. márc. 16. 09:44

Nem engedett továbbmenni egy autót egy férfi a 6-oson, ráadásul meg is verték társával az autóst, aki ezt sérelmezte.

Minderről a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség számolt be március 16-án, hírt adva arról, hogy a történet két főhőse ellen garázdaság miatt emeltek vádat.

Az eset még 2016 augusztusában történt Pécsett. A két férfi a 6-os út egyik zebráján ment át épp, mikor az egyikük megállt egy autó előtt, nem engedvén azt tovább.

Az autó utasa kiszállt, megkérdezte, miért nem engedik tovább a kocsit, de mikor látta a túlerőt, valamint azt, hogy a társaság támadólag lép fel vele szemben, elszaladt a közeli lakása felé.

A két vádlott a férfi után ment, majd egy közeli parkolóban őt utolérték, egyikük egy kerékpárgumit dobott a sértett nyakába, majd azzal a földre rántotta. A két férfi a földön fekvő sértettet testszerte többször megütötte, fejbe rúgta. A sértett további bántalmazását a megjelenő járókelők miatt a vádlottak abbahagyták és a helyszínről elmenekültek - írta a bíróság.

A két vádlottat korábban a bíróság már többször elítélte hasonló jellegű cselekmények miatt. Cselekményük a garázdaság vétségének a megállapítására alkalmas.