Nem fizet az önkormányzati területért Bánki Erik feleségének lovardája

2017. március 18. 13:02 2017. márc. 18. 13:02

Ingyen használhatja Bánki Erik feleségének mohácsi lovardája az önkormányzat földjét, amin áll. 10 évre kapták meg a városvezetéstől ingyenes használatra. Cserébe lesz pónilovaglás, meg állatsimogató.

Nem fizet semmit azért az önkormányzati földterületért Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő feleségének cége, amin a tulajdonában lévő mohácsi lovarda áll - olvasható az Átlátszó cikkében.

A lovarda több tízmillió forintnyi uniós támogatásból fejlődött az utóbbi években, erről bővebben itt olvashatnak.

Szekó József, Mohács fideszes polgármestere válasza szerint az ingatlan (amit a városban Schmidt-gödörként ismernek) eredetileg a Magyar Honvédelmi Szövetség használta lőtérként, majd a rendszerváltás után azzal a feltétellel kapta meg az önkormányzat, hogy a terület sportcélokat szolgál majd.

2012-ig egy vállalkozás működtetett ott lovardát - szintén ingyen -, majd a területet visszaadta az önkormányzatnak.

Ekkor jött a képbe a Mohácsi Lovas Klub a polgármester válasza szerint, amely "vállalta a lerobbant épületek rekonstrukcióját is, és 10 évre szóló ingyenes használatot kapott. Hogy pontosan mikor, azaz már Bánki felesége volt-e a tulajdonos vagy az elődje, az nem derül ki a válaszból."

Az Átlátszó cikke szerint a klub tervei között szerepel "gyermek és nyílt nap" szervezése, ahol lenne ingyenes állatsimogató, pónilovaglás és némi versenyzés is.