Szülői feljelentés miatt adhatta vissza a reverendát a mislenyi plébános

2017. március 21. 09:54 2017. márc. 21. 09:54

Nem a lelkiismerete, hanem egy szülő feljelentése miatt adhatta fel magát a megyéspüspök előtt a kozármislenyi plébános, aki egy fiatalkorú fiúval folytatott tiltott viszonyt, ami nemrég ért véget - értesült az ATV. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz.

Bár az előző sajtóhírek szerint a lelkiismerete miatt adta fel magát megyéspüspöke előtt a kozármislenyi plébános, aki évekkel ezelőtt tiltott viszonyt folytatott egy gimnazista fiúval, az ATV úgy értesült, nem teljesen így történt a dolog.

Információik szerint az atya értesült arról, hogy egy szülő őt feljelentette, és ezt megelőzendő vallotta be a viszonyt Udvardy György megyéspüspöknek, aki felmentette papi szolgálatai alól. Az ATV szerint ezzel a lépéssel a nagyobb botrányt akarta elkerülni G.K. plébános.

"Az ügyre rálátó forrásunk azt is cáfolta, hogy több éve lezárult ügyről lenne szó. Elmondása szerint egészen a közelmúltban történt feljelentésig tartott a viszony" - olvasható a cikkben.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást egy 42 éves szentlőrinci férfi ellen.

G. K. atya népszerűnek számított a fiatalok körében, rajong a sci-fi irodalomért, emellett rap-szövegeket is írt, a botrány kipattanásáig a pécsi ciszterci gimnáziumban tanított. 2015-ben Kozármisleny önkormányzata "Kozármisleny Városáért Érdemrendet" adományozott a plébánosnak.