Bánki Erik elvesztette kirívó politikus jellegét

2017. március 21. 14:24 2017. márc. 21. 14:24

Nem kirívó politikus már. Ahogy szerinte az egymilliós jövedelem sem kirívó Magyarországon. A szocialisták meg csak feszültséget generálnak a gazdagok különadójával a gazdagok és egy nem létező hazai réteg között.

Nagyot gurított Bánki Erik, a Fidesz mohácsi származású politikusa, a Parlament gazdasági bizottságának elnöke.

Mondjuk kellett valami erőset mondani, így addig sem a felesége érdekeltségében lévő mohácsi lovardán lovagol mindenki.

Röviden a történet a következő:

Botka László múlt héten az ATV-ben bejelentette: különadóval sújtaná a gazdagokat, azoknak kellene többlet hozzájárulást fizetnie, akiknek 1 millió forintnál nagyobb a havi jövedelme, akiknek 100 millió forintnál több a vagyona és 100 hektárnál több földje van. Az intézkedéstől 300 milliárdos pluszbevételt remélnének, amit a szegények felzárkóztatására fordítanának.

Mire Bánki:

„Az a helyzet, hogy ha ma megnéz egy multinacionális éget, vagy egy nagyvállalatot, akkor annak a vezetői azok ebben a fizetési kategóriában vannak” – magyarázta.

Szerinte Botkáék feszültséget akarnak generálni a gazdagok és a szegények között.

Amúgy meg leszögezte azt is: „az egymilliós havi jövedelem nem számít kirívónak”.

Há’ nem hát.

Az a nagyon nagy baj, hogy néhány éve ebben az országban már semmi sem számít kirívónak. Olyanokat mondtak kormánypárti politikusok szakmányban, hogy abból a szómocsárból már igen nehéz kiemelkedni.

Ha valamit mégis érdemes kiemelni Bánki Erik néphez intézett intelmeiből, akkor az a következő két dolog:

- amikor munkát vállalunk, nagyon ügyeljünk arra, hogy multinacionális cég vagy nagyvállalat vezetői legyünk, különben lehet, hogy mégiscsak kirívó lehet a milliós jövedelmünk, vagy ami még rosszabb, esetleg nem is keresünk annyit

- Bánki Erik szerint vannak szegények Magyarországon.

Ja, és közben a 444 arról ír, hogy egy sárgahajú ember vezette rettenetes országban a leggazdagabbak kitartóan küzdenek azért, hogy több adót fizethessenek, mert akkor több pénz jut iskolára, utakra, ilyenekre.

Kirívás.