Légiriadó volt Dunaújvárosban - technikai hiba miatt

2017. március 23. 11:44 2017. márc. 23. 11:44

Szerda este kisebb pánikot okozott Dunaújvárosban, hogy megszólaltak a légiriadót jelző szirénák. A katasztrófavédelem szerint apróbb technikai malőr okozta a téves riasztást.

Szerda este 19:30 és 19:45 között megszólaltak a légiriadót elrendelő szirénák Dunaújvárosban, kisebb pánikot okozva a lakosságnak.

A Castellum.do helyi hírportál beszámolója szerint a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon is értetlenül álltak a jelzés előtt, mert sem ők, sem az országos parancsnokság nem adott ki ilyen utasítást, sőt, a riasztásokat naplózó fájlrendszer szerint nem is történt légiveszély-riasztás Dunaújvárosban.

Műszaki hiba miatt szólaltak meg a szirénák - ezt már a Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő mondta el a hírportálnak, ám hivatalos közleményt csak az eset után mintegy másfél órával adtak ki.

Dunaújvárosban az önkormányzat négy veszélyes üzemet tart számon, ami miatt 2011-ben építették ki a tájékoztató és riasztási rendszert (MoLaRi a becses neve, gyakorlatilag a hangszórókat jelenti, amiken egyszerre lehet hangjelzéseket, illetve szöveges üzeneteket közzétenni lakossági tájékoztatás céljából).