Kulcscsomót vágott egy gyerek szemébe a plébános

2017. március 23. 13:23 2017. márc. 23. 13:23

Kulcscsomóval dobott fejbe egy kisgyereket a hittanórán egy plébános a Somogy megyei Babócsán. A gyerekek rosszalkodtak, a plébános ezért nyúlt ehhez a módszerhez, ám nem azt találta el, aki rendetlenkedett. A gyerek kórházba került szemsérüléssel, a család feljelentést tett.

Kulcscsomót vágott a hittanórán rosszalkodó alsósok közé a plébános a Somogy megyei Babócsán, ám nem azt a gyereket találta el, aki rendetlenkedett.

A sonline.hu cikke szerint a gyerek a fején sérült meg, a szigetvári kórházba kellett szállítani. A kisiskolás szédül, hányingere van, a szemét nem tudja kinyitni - ezt a család egy barátja mondta el a lapnak.

Az édesanyja úgy fogalmazott, "nem tudják, hogy milyen súlyos a sérülése, azt a szemész később fogja majd megmondani. Megrepedt a szaruhártyája, és több helyen bevérzett. Az ideget megsértették, ez hányingert és aluszékonyságot váltott ki nála."

Az édesanya elmondása szerint a plébános megbánta tettét, álmatlan éjszakái vannak a történtek miatt és fölajánlotta, hogy fizeti a gyógyíttatás költségeit, ám az anyuka ezt elhárította, és feljelentést tett a barcsi rendőrkapitányságon. Állítása szerint a gyermeke nem akar többé hittanórára járni.

A sonline.hu megkereste az érintett iskolát és a plébánost is, azonban sem a igazgató, sem az atya nem akart nyilatkozni az ügyről.

"Mint megtudtuk: Roca Daniel babócsai plébános azonnal tájékoztatta az esetről a Kaposvári Püspökséget, addig azonban a püspökség nem tud állást foglalni az ügyben, amíg hivatalosan nem érkezik jelzés a történtekről a szülők vagy a rendőrség részéről" - olvasható a cikkben.