Újabb papot mentettek fel – rájár a rúd az egyházra

2017. március 28. 10:01 2017. márc. 28. 10:01

Sajtóhírek szerint most meg a mohácsi plébánost mentette fel a pécsi püspök. Ezúttal elszámolási problémák lehettek a háttérben.

Az esetről a Szabad Pécs írt a Facebook-oldalán.

Ők úgy tudják, a mostani esetnek elsősorban gazdasági oka van, nem megerősített, információik szerint egy, az egyházmegye által elrendelt belső vizsgálat során derült az ki, hogy a plébános nem tud elszámolni minden egyes forinttal, amit a plébánia kezelt.

Az eset nem csak amiatt keltett megütközést a hírről értesülő hívekben, és egyházi körökben, mert nemrégiben mentettek fel egy másik baranyai papot a Pécsi Egyházmegyében, de amiatt is, mert a hírek szerint a 41 éves mohácsi plébános a pécsi püspök egyik kedvenc papja volt, és a hívek körében is kifejezetten népszerű volt – írja a Szabad Pécs.

Itt jegyeznénk meg, hogy értesüléseink szerint népszerűségben a gimnazista fiúval folytatott viszonyába belebukott kozármislenyi pap sem szenvedett hiányt.

A Szabad Pécs megkeresésére a Pécsi Egyházmegye nem cáfolt, azt sem, hogy gazdasági ok áll a felmentés hátterében, ám a folyamatban lévő vizsgálat miatt ennél többet nem közöltek.

Nehéz napokat él meg az egyház a régióban, a gondokat egy somogyi plébános szerencsétlenül elsült fegyelmezési próbálkozása is tetézi: a minap Babócsán egy rendetlenkedő gyerekek közé vágott kulcscsomó landolt az egyik nebuló szemében.