Nyárba fordul a tavasz a hétvégén

2017. március 31. 08:06 2017. márc. 31. 08:06

A betoppanó áprilissal a nyár is is bekacsint kicsit a hétvégén: verőfényes napsütés várható, 25 fok is lehet, az eső pedig messze elkerül minket.

Pénteken dőlni fog ránk a napsütés, maximum keleten lehet némi gomolyfelhősödés, de ott sem várható csapadék. Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint elsősorban a Dunántúl északi felén megélénkül, a Fertő és Sopron környékén meg is erősödik a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható, késő estére 12 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

A szombat még a pénteknél is szebb lesz, a csapadék továbbra is elkerül minket, napközben az Észak-Dunántúlon megerősödő délkeleti széllel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, de északkeleten néhol 0, +2, a Kisalföldön 8, 9 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű.

Vasárnap a szombathoz hasonlóan alakul, nem lesz eső, a délkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, de északkeleten 0, 2, a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon 8, 9 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között valószínű, ami azért már inkább nyárias, mint tavaszias.