15 fokos lehűlés jön esővel

2017. április 2. 12:06 2017. ápr. 2. 12:06

Április első hete sajnos a nyomába sem ér majd a március végének: hétfő délutántól már eshet, a folytatásban pedig csak rosszabb lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hétfő reggelig még anticiklon, száraz levegő alakítja időjárásunkat, majd észak felől magassági teknő és a Kárpát-medence északi része fölött jelentősen lelassuló hidegfront közelít. Ez utóbbi a nap második felében az északi tájak fölött kissé labilizálja a levegőt, de maga a front várhatóan kedd reggelre feloszlik Szlovákia és hazánk felett - áll az előrejelzésben.

Röviden: a hétfő még napsütéses lesz, 20-25 fokra számíthatunk, de a délután második felében és este az ország északi harmadán már helyenként záporok, főként északnyugaton egy-egy zivatar is kipattanhat.

Kedden már felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, több helyen valószínű zápor, zivatar, mindennek tetejébe pedig az északi, északkeleti szél élénk, elsősorban a DUnántúlon erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a Tiszántúl északi felén 21, 23 fok is lehet.

Szerdán közepesen és erősen felhős időszakok és területek váltakoznak, és több helyen kell záporra számítani. A prognózis szerint az északi szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. Folyamatosan hűl az idő, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Csütörtökön felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, elszórtan lehet kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik, nagy területen - az ország északkeleti negyedét leszámítva - viharossá fokozódik, a kellemes melegtől pedig elbúcsúzhatunk: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.