Átadáscunamival ünnepel a 47 éves város

2017. április 4. 20:10 2017. ápr. 4. 20:10

Dombóváron már hagyomány, hogy többnapos ünnepségsorozattal tisztelegnek azelőtt, hogy 1970-ben várossá nyilvánították a települést. A hét ennek szellemében telik.

Szintén hagyomány, hogy a közelmúltban elkészült fejlesztéseket a Város hetén adják át. Így hétfőn nyitották meg a dombóváriak előtt a Farkas Attila Uszoda belső parkolóját, kedden a gunarasi szelfipont és turisztikai tájékoztató táblák következtek, szerdán a Szuhay Sportcentrum élőfüves edzőpályája kerül sorra.

A Tinódi Házban pénteken adják át Varga Gábor Tinódi Lantos Sebestyén megsebesülése című szoborkompozícióját és az újonnan kialakított Ifjúsági Klubot, de ugyanitt ez alkalomból mutatják be a fiataloknak szánt junior Dombóvár kártyát.

A művelődési házban a tervek szerint szombaton nyílik meg a Majoros Galéria, a város első, nagyobb képzőművészeti tárlatok befogadására igazán alkalmas terme, egyből egy Szász Endre kiállítással.

A Város hetén több korábbi köztéri alkotás újul meg, kap új környezetet vagy kerül át egy új helyre, a programokat kiállítások, előadások, sportesemények színesítik. Zárásként szombaton délután egy gálaműsor kíséretében adják át a városi elismeréseket.