Utcafórumot tart az MSZP miniszterelnök-jelöltje és elnöke

2017. április 7. 08:38 2017. ápr. 7. 08:38

Botka László és Molnár Gyula április 12-én, szerdán este hatkor várja az érdeklődőket Pécsen a Mecsek áruház előtt.

Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje és Molnár Gyula, az MSZP elnöke Uránváros központi terén várja azokat, akik egyenlőséget és igazságot szeretnének Magyarországon. A szerdai fórumon ott lesz Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti frakcióvezetője és helyettese, Szakács László is.

Botka László kormányfő jelölti programjának két fő eleme az igazságosság és az egyenlőség. Szeged polgármestere szerint az Orbán-rezsim új feudalizmust épít, amely már gyermekkortól urakra és cselédekre osztja az itt élőket, hiszen míg a gazdag elit csemetéi rangos külföldi magániskolákban tanulhatnak, addig a többieknek sok esetben a teljesen versenyképtelen, katasztrofális PISA-eredményeket produkáló általános iskola az utolsó állomás.

A politikus szerint az oligarchák gazdagítása helyett az emberekre kellene költeni a rendelkezésre álló forrásokat. Botka László a legfontosabb feladatok közé sorolja az oktatás színvonalának radikális emelését, valamint olyan biztosítási csomagok létrehozását, amelyek a megfelelő lakhatás és étkezés hiányából, továbbá a betegségek és a munkahely elvesztéséből fakadó kockázatokat enyhítik – áll a 168 óra online kiadásában.

Botka László igen keményen fogalmaz, ha a havi egymillió forintnál magasabb jövedelemmel bírók különadójáról, de akkor is, ha saját táboráról van szó. Mint mondta: soha nem volt ekkora szükség a baloldalra, de véget kell vetni a „az elvtelen kompromisszumok, a meghátrálás, a kibekkelés időszakának”.