Hiányzik a 25 fok? Itt van, mikor tér vissza

2017. április 7. 11:16 2017. ápr. 7. 11:16

Összekapja magát egy kicsit az időjárás az előttünk álló napokban, a hétvégén már újra 20 fok feletti hőmérséklet valószínű, hétfőn pedig olyan jön, amiért már most várjuk a jövő hét első munkanapját.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint a borús, esős, hűvös péntek után a szombat már több napsütést tartogat. Mint írták, középpontjával a Brit-szigetek felett anticiklon helyezkedik el, ennek peremén hűvös levegő áramlott a Kárpát-medencébe. Ugyanakkor pénteken már egy melegfront felhőzete húzódik ránk, mögötte pár fokkal melegebb levegő áramlik.

Április 8-án a szakemberek szerint gomolyfelhős, többé-kevésbé napos időre számíthatunk helyenként záporral, az északnyugati, északi szél napközben még többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de északkeleten, a szélvédett völgyekben egy-két fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között várható, amitől még nem vetkőzik az ember gatyára, de már nem az a 8-13 fok, amivel a péntek szívatott minket.

Április 9-én, vasárnap gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. a változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul, talajmenti fagyra is számítani kell. Melegszik az idő, nappal már 16-21 fokot mutat majd a hőmérő.

A hétfőt az ember általában nem szokta várni, de az időjárás tekintetében most várhatjuk. Április 10-én napos idő várható gomolyfelhőkkel, legfeljebb késő délután a nyugati határnál és az Északi-középhegységben alakulhat ki néhol záporeső, esetleg zivatar, a déli, délnyugati szél megélénkül. És most jöjjön a jó hír: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű.