Több helyen döntött fákat a viharos szél Baranyában

2017. április 7. 13:47 2017. ápr. 7. 13:47

A csütörtöki szeles időjárás miatt hét helyen kellett beavatkozniuk a baranyai tűzoltóknak. Mohácson, Komlón, Pécsen, a 6-os főúton és máshol is fakidőlések okoztak gondokat, a megyeszékhelyen egy elárasztott pincével is volt munkája a lánglovagoknak.

Nem kímélte Baranyát sem az április 6-án a megyébe is megérkező viharos szél. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint a 6-os számú főúton, Kacsóta térségében egy hatméteres fa tört ketté, amely félpályás útzárat okozott. Komló-Határtetőn szintén egy nagyméretű fa dőlt az útra. A komlói tűzoltók beavatkozásának idejére teljes szélességében lezárták a Komló és Mánfa közötti útszakaszt.

Pécsett az Irgalmasok útján egy felújítás alatt álló ingatlan ablakai törtek ki. Az üvegszilánkok veszélyeztették a járókelőket is. A tűzoltók kiérkezéséig egy közeli könyvesbolt alkalmazottai körbekordonozták a veszélyessé vált járdaszakaszt.

Mohácson, a Vörösmarty utcában egy nyárfa tört ketté, majd rádőlt egy telefonvezetékre és egy családi ház gázkéményére. A mohácsi tűzoltók láncfűrésszel távolították el a fát.

Pécsett, a Felsővámház utcában egy személyautót rongált meg egy viharban kidőlt fa. A Sétatéren egy húszméteres gesztenyefa dőlt rá egy vendéglátó helyiség teraszára. A tető beszakadt, és egy elektromos vezeték is megrongálódott.

Páprádon az Arany János utcában egy mezőgazdasági épületre és egy munkagépre dőlt rá egy gesztenyefa.

A viharkárok mellett, egy vízzel elárasztott pincéhez is riasztották a tűzoltókat. Pécsett, a József utcában egy társasház alatti pince telt fel vízzel, mintegy három méter magasan. A közműszolgáltatók munkatársai is a helyszínre mentek, majd megállapították, hogy vélhetően egy vízvezetéken bekövetkezett repedés miatt öntötte el a víz a pincét. A munkálatok idejére lezárták a József utcát - olvasható a közleményben.