Írja meg a rendőröknek, hol mérjenek Baranyában

2017. április 10. 14:08 2017. ápr. 10. 14:08

Országos sebességellenőrzést hoz a húsvét utáni hét, a rendőrségnek a lakosság is javasolhat helyeket a traffipaxolásra. A javaslatokat Baranyában is várják.

24 órás összeurópai sebességellenőrzést - úgynevezett Speedmarathont - végeznek április harmadik hetében az unió több tagállamában.

A rendőrség honlapja szerint a mérés Magyarországon április 19-én 6 órától április 20-én 6 óráig zajlik majd. Mint írták, ez idő alatt a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (rendőrről magyarra fordítva: szupertraffipax) használatban lesz.

Az adott nap során a változtatható helyű műszerek részére több ellenőrzési helyet is kijelölnek. Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

Az állampolgárok javaslatait az illetékes rendőr-főkapitányságok e-mailben várják. Erre a célra a rendőrség idén is külön e-mail fiókokat hozott létre.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság is arra buzdít mindenkit, hogy bátran javasoljanak nekik helyszínt a speedmarathon@baranya.police.hu email.címen.