30 köbméter fát lopott - most még a lovaskocsiját is elvehetik

2017. április 12. 13:22 2017. ápr. 12. 13:22

Összesen 30 köbméternyi fát lopott három magánszemélytől egy őszön és télen át egy somogyi férfi. Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést kér rá, és még a lovaskocsiját is elvesztheti, amivel a lopott fát vitte eladni.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség sorozatos falopások miatt emelt vádat egy 50 éves gigei férfival szemben - olvasható a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

A vádlott 2015 őszétől 2016. februárig erdőtulajdonos magánszemélyek rinyakovácsi és gigei erdejéből termelt ki heti rendszerességgel égert, tölgyet és akácfát, összesen 30 köbméter mennyiségben.

A férfi a kivágott fát hazaszállította és értékesítette.

A vádlott ezzel három erdőtulajdonosnak összesen 600 ezer forint kárt okozott. Amikor lelepleződött, a nyomozó hatóság a fa kivágásához használt motorfűrészt, valamint a szállításhoz használt lovaskocsit és mezőgazdasági vontatót lefoglalta.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől való eltiltást szeretne kiszabni, valamint vagyonelkobzást és a mezőgazdasági vontató, a lovaskocsi, illetve a motorfűrész elkobzását is indítványozta.