Eshet, fújhat, fagyhat a húsvéti hosszú hétvégén

2017. április 13. 11:09 2017. ápr. 13. 11:09

Hozhatott volna jobb időt is a nyuszi a négynapos hétvégére, viharos széllökésekre, csapadékra és talaj menti fagyra is számítani kell a sonkával és kölnivel körített napokban.

Nagypénteken több-kevesebb napsütésre számíthatunk, az égen azonban megszokott látványt nyújtanak majd a fátyol- és gomolyfelhők - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint főként az északkeleti határnál, valamint nyugaton, délnyugaton kisebb eső, zápor előfordulhat, az északnyugati, nyugati szelet többfelé erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul, helyenként talajmenti fagyra is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Nagyszombaton eleinte változóan felhős lesz az ég, majd megnövekszik megvastagszik a felhőzet, a déli óráktól főként nyugaton és délen várható eső, záporeső. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül, északon néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul, helyenként talajmenti fagyra is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű.

Húsvét vasárnapra felszakadozik a felhőzet, felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel szórványosan záporral, az északnyugati szél azonban többfelé viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Húsvét hétfőn eleinte változóan felhős lesz az ég, majd megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és többfelé várható eső, záporeső, az északnyugati szél délnyugatira fordul, helyenként megerősödik. Nem lesz jó idejük a locsolóknak: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között valószínű.