Május elején teszi le esküjét az új atomerőmű-bővítési miniszter

2017. április 13. 14:50 2017. ápr. 13. 14:50

Süli János paksi polgármester kinevezésével új szakaszába, a megvalósítás szakaszába lép az atomerőmű bővítése - jelentette ki Lázár János miniszter Pakson. Süli várhatóan május másodikán teszi le miniszteri esküjét.

Az atomerőmű-építés ügye új szakaszba, a megvalósítás szakaszába lép, a majdani üzembe helyezés és a térség fejlesztése koordinálására Süli Jánost, Paks polgármesterét kérte fel a miniszterelnök - mondta Lázár János csütörtökön Pakson, miután részt vett a térség negyvenegy településének polgármestereit tömörítő Paksi Társadalmi Tanács ülésén.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, a Süli János kinevezésére vonatkozó okmányok aláírása napokon belül megtörténhet, az eskütételt május másodikára tervezik. Miután Süli János jelenleg Paks polgármestere, időközi választásokat kell kiírni - jelezte.

Lázár János azt is bejelentette, hogy a térség fejlesztésére az idén másfél milliárd forintot biztosítanak, amelyből - a korábbi évekhez hasonlóan - a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány pályázata útján részesülhetnek a környező települések.