Jön az áprilisi tél: durva lehűlés, havazás érkezik húsvét után

2017. április 17. 09:38 2017. ápr. 17. 09:38

Panaszkodtunk, hogy miért sikerült hűvösebbre a hosszú hétvége, ha már március végén majdnem nyár volt, de ami a folytatásban jön, ahhoz képest a mostani időjárás idilli.

Kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, északnyugaton délelőtt lehetnek kevésbé felhős időszakok. Több helyen várható eső, zápor. A Dunántúlon az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, másutt mérsékelt marad a változó irányú légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, de északkeleten, keleten néhol gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható.

Túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, a hegyekben, illetve késő délutántól elsősorban nyugaton és északon helyenként síkvidéken is havas eső, havazás. Az északias szelet nagy területen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.

Túlnyomóan borult időre számíthatunk, majd délután szakadozni kezd a felhőzet. Kezdetben többfelé várható eső, zápor, a hegyekben, illetve elsősorban nyugaton és északon helyenként síkvidéken is havas eső, havazás, majd délutántól gyengül a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szelet nagy területen kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.