Odébbáll a tél, hétvégén 17 fok is lehet

2017. április 21. 08:44 2017. ápr. 21. 08:44

Úgy látszik, hogy vége szakadt az áprilisi télnek, péntektől már nem kell vízszintesen eső havas esővel küzdeni, és az idő is melegszik.

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható délelőtt - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Késő délutántól megnövekszik a fátyolfelhőzet, de csapadékra nem kell számítani, ami talán a legjobb hír a szerdai és a csütörtöki havazás, havas eső után. Az északi, északnyugati szelet napközben a Dunántúlon és északkeleten kísérhetik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű, késő este 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton észak felől növekszik, vastagszik, majd estefelé felszakadozik, csökken a felhőzet, legfeljebb kevés napsütés lehet, a déli óráktól szórványosan valószínű záporeső. A nyugati, északnyugati szelet főként az északi országrészben kísérik többfelé erős, helyenként viharos lökések - mondják a szakemberek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

Vasárnap a prognózis szerint gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, elszórtan valószínű záporeső. Rossz hír, hogy az északnyugati szelet nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul majd.