Bombával fenyegetőzött a Kodály Központban - próbára bocsátották

2017. április 21. 13:50 2017. ápr. 21. 13:50

Közveszéllyel fenyegetés miatt három év próbára bocsátott első fokon egy férfit a Pécsi Járásbíróság, aki 2015-ben Mikuláskor azzal fenyegetőzött a Kodály Központban, hogy bomba van nála.

Első fokon ítéletet hirdetett a Pécsi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki még 2015-ben Mikulás napján azt állította a Kodály Központban a ruhatárosnak, hogy bomba van nála, amelyet mobiltelefonnal indítana el. A férfit első fokon közveszéllyel fenyegetés miatt három év próbára bocsátották.

"A vádlott 2015. december 6-án Pécsett, a Kodály Központban egy komolyzenei koncerten vett részt. 16 órakor a ruhatárban adta le a kabátját, miközben közölte az ott dolgozó ruhatárossal, hogy a nála lévő táskában bomba van. A ruhatáros átvette a vádlott kabátját, és válltáskáját és azt elhelyezte, majd a vádlott távozott a helyszínről, a ruhatáros pedig értesítette a felettesét.

Ezt követően körülbelül 10 perc múlva a vádlott ismét visszament a ruhatárhoz, elkérte a táskáját, hogy abban felejtett valamit, kivette a jegyét, majd visszaadta a táskát, hogy a ruhatáros tegye vissza a kabátjához. Ekkor közölte a vádlott a ruhatárossal, hogy a nála lévő mobiltelefonnal fogja aktiválni a táskában elhelyezett bombát, majd távozott a pulttól, de az épületet nem hagyta el. Ekkor a biztonsági személyzet értesítette a rendőrséget, akik kiérkezve a vádlottat elfogták, táskájában bombát nem találtak.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn, ezért a határozat nem jogerős" - olvasható a Pécsi Törvényszék közleményében.