Még mindig van elzárt baranyai út az áprilisi tél miatt

2017. április 22. 07:57 2017. ápr. 22. 07:57

Pécsre már pénteken visszatért a napsütéses tavasz, a Mecsekben azonban maradt egy darabka tél, a rendőrség szerint szombat reggel még egy hegyoldali úton nem oldották fel az útzárat a megyeszékhelyen.

Hogy az eltévedt tél mekkora kalamajkát okozott így május előtt alig két héttel, arról korábban részletesen írtunk. Baranyában több utat le kellett zárni, a Mecsekben autók akadtak el, és fák dőltek ki az útra a vizes hó és a viharos szél miatt. Pécsett sorra haltak az esernyők, melyekkel valakik elkeseredetten próbálták felvenni a harcot a vízszintesen szakadó havas eső ellen.

Pénteken már ismét tavasz volt, kizöldellt a város, a Mecsek azonban maradt télies, ezt egy kiváló olvasói fotóval meg is mutattuk.

Szombat reggel viszont a rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy dacára a szép időnek még mindig van olyan út a megyében, ami az extrém időjárás miatt járhatatlan.

Ez pedig a 6603-as, név szerint a Melegmányi út, mely Pécsett fut a Komlói út és a Lapisi út között a hegyoldalban:

A hatóság tájékoztatása szerint a pécsi útnak hat sorstársa volt szombat reggel az országban. BAZ-megyében a 2505., 2513., 25139., 2519. számú utak, Heves megyében a 2505-ös számú út, Nógrád megyében pedig a 2408-as számú út volt még járhatatlan.