Fellebbezni fognak a dolgozók a Zsolnay-perben

2017. április 26. 11:14 2017. ápr. 26. 11:14

Fellebbezni fognak a munkavállalók a Zsolnay-per első fokú ítéletével szemben, mely szerint egyhavi bérüket kell volt munkaadójuknak megfizetni. Szabó Iván ügyvéd szerint a felmondás jogszerű volt.

Jogellenesen mondott fel tavaly június elején a Zsolnay Porcelánmanufaktúra közel 120 dolgozója a zalaegerszegi munkaügyi bíróság elsőfokú ítélete szerint.

Az alpereseknek - ha elfogadnák az ítéletet - mintegy 25 millió forintnyi költséget kellene a felperes volt munkaadójuknak megfizetni, ugyanis minden volt dolgozójától egyhavi bérének megfelelő összeget követel a Zsolnay, plusz a perköltségek megtérítését - írtuk korábbi cikkünkben.

Az alperes munkavállalók ügyvédje, Szabó Iván azonban az MTI-nek azt nyilatkozta, fellebbezni fognak az ítélet ellen.

Szabó Iván hozzátette, ó úgy látja, a bíróság szerint megalapozott volt a munkavállalók felmondása, de nem érte el a rendkívüli felmondáshoz szükséges "súlyosságot".

Hangsúlyozta, hogy a döntés részítélet, és jelezte: az írásos indoklás kézhezvétele után fellebbeznek a határozat ellen, mivel az alperesek szerint a tényállást nem tárták fel megfelelően.

Az ügyvéd leszögezte: amennyiben szükséges, az ügyet harmadfokon a Kúriáig is elviszik, a per költségeit pedig a dolgozókat foglalkoztató munkáltatók állják.