Ugrott a jobbikos sajtótájékoztató, mert Páva azt mondta

2017. május 2. 14:26 2017. máj. 2. 14:26

Fogarasi Gábor jobbikos önkormányzati képviselő szólt, egyeztetett, de aztán jött az ukáz, hogy mégsem. A városháza szerint országos ügyekben a frakcióirodán tarthatták volna meg a tájékoztatót, de ezzel nem élt a párt végül.

Nemrég Facebook-oldalán tette közzé Fogarasi Gábor jobbikos önkormányzati képviselő, hogy Páva Zsolt polgármester betiltotta egy, a pécsi városházán megrendezendő sajtótájékoztatójukat.

Fogarasi Gábor

Ez már tényleg SZÁNALMAS! Önkormányzati képviselőként nem tarthatok sajtótájékoztatót a Városházán. Páva Zsolt nem engedélyezte, hogy a Városháza egyik termében tartsuk meg sajtótájékoztatónkat.

A Pécsi STOP kérdésére a képviselő elmondta, az uniós bérharmonizációról (egyenlő munkáért egyenlő bér az unió területén) tartották volna a rendezvényt a városházán, a témával kapcsolatban előterjesztést is benyújtott a közgyűlésnek.

Fogarasi annak rendje és módja szerint be is jelentette egy hete az aljegyzőnél az eseményt, aki a megfelelő önkormányzati hivatalnokhoz küldte a képviselőt. A hivatalnokkal is egyeztették a sajtótájékoztatót, de pár nappal ezelőtt az aljegyzőtől olyan értesítést kapott, hogy a sajtótájékoztatót mégsem engedélyezik a városházán, mert Páva Zsolt polgármester ezt nem engedi.

A Pécsi STOP kérdésére, hogy milyen indokkal utasította el a városvezető a Jobbik sajtótájékoztatójának megtartását, Fogarasi Gábor annyit mondott, köztudott, hogy ő és Páva kölcsönösen nem szívlelik egymást, voltak is vitáik a közgyűlésben, és ő már belefáradt abba, hogy értelmet keressen Páva intézkedései mögött.

A Pécsi STOP megkereste a városházát, amennyiben reagálnak, frissítjük cikkünket.

Városháza: frakcióirodán lehet országos ügyekről beszélni

Reagált a városháza a megkeresésünkre, közleményüket változtatás nélkül közöljük:

"A városházán az érvényben lévő, s minden a közgyűlésben jelen lévő politikai erő által ismert és elfogadott rend szerint a helyi közügyeket érintő témákban tarthatnak sajtóeseményeket a politikai pártok a hivatalos helyiségekben (tárgyalók, bizottsági terem).

Országos jellegű, illetve kifejezetten a pártok politikai tevékenységéhez - és nem a helyi önkormányzati feladatokhoz - kapcsolódó témák esetén az adott párt által használt a városházi frakcióhelyiség áll rendelkezésre.

Minden, a közgyűlésben megjelenő párt rendelkezik ilyen helyiséggel.

Ez utóbbi használatára természetesen ez esetben is lett volna lehetőség"

- olvasható a közleményben.