Életveszélyesen megverték a Pécsi Egyetemi Napokon

2017. május 4. 09:46 2017. máj. 4. 09:46

Össze-vissza törte a fejét egy pécsi férfi egy budapestinek a PEN-en, nyolc évet is kaphat érte.

A Pécsi Járásbíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el életveszélyt okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt egy pécsi férfival szemben május 3-án.

Mint írták, a nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2017. április 30-án 3 óra 40 perc körül a Pécsett megtartott Pécsi Egyetemi Napok rendezvényen bántalmazta a budapesti lakos sértettet, melynek következtében a sértett a fején többszörös töréseket, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az elkövető felkutatására tett intézkedések először nem vezettek eredményre. A gyanúsítottal szemben elfogatóparancsot bocsátott ki a nyomozó hatóság. A gyanúsított, amikor erről tudomást szerzett, jelentkezett a nyomozó hatóságnál.

A kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményre figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél csak a személyi szabadságát korlátozó intézkedéssel biztosítható.

A gyanúsított férfi Pécs közigazgatási területét nem hagyhatja el és hetente két alkalommal jelentkeznie kell a Pécsi Rendőrkapitányságon a bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig.

A bíróság határozata jogerős. Amennyiben az ügyészség hat hónapon belül nem emel vádat, a lakhelyelhagyási tilalom indokait ügyészi indítványra a bíróság felülvizsgálja.