Felhőszakadások jöhetnek a következő napokban a régióra

2017. május 14. 13:27 2017. máj. 14. 13:27

A hét utolsó napján is számítani lehet felhőszakadásra, Baranyára és Somogyra elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat. Hétfőn ugyanez várható, akkor már Tolna is kaphat az égi áldásból.

Vasárnap napközben és éjjeli órákban a Dunántúl nyugati, délnyugati részein alakulhat ki helyenként zivatar - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A dél-dunántúli régióban Baranya és Somogy megyékben Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat, emitt mindkét megyére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az országos meteorológiai szolgálat.

Hétfőn sem lehet sokkal jobbra számítani, ekkor már az ország nyugati felén, valamint az Északi-középhegység nyugati területein többfelé lesznek kedvező feltételek zivatarok kialakulásához.

Zivatarhoz felhőszakadás (> 15-20 mm), jégeső és szélerősödés (> 50-60 km/h) társulhat. Hétfő napközben egy-egy intenzívebb zivatar sem kizárt (> 25-30 mm), amelyet esetleg nagyobb méretű jég és kis eséllyel 70 km/h körüli széllökés kísérhet.

Hétfőre a dél-dunántúli régió mindhárom megyéjére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki felhőszakadás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.