A Facebookon gyűjtenek a pécsi gyermekklinikán gyógyuló, súlyos beteg kisfiúnak

2017. május 16. 15:45 2017. máj. 16. 15:45

Daganatos betegséggel küzd Gábor, a 11 éves kisfiú már számos kezelésen átesett, jeleneleg egy kísérleti módszerrel próbálnak rajta segíteni. A Facebookon tombolát indítottak a megsegítésére, egy Star Wars-sisak a nyeremény, a befolyt összeg pedig a kisfiú családjához kerül.

A Pécstől 50 kilométerre élő Hinterdorfer Gábor most 11 éves, a gyermek 2010 tavasza óta daganatos betegséggel küzd - áll a megsegítésére szervezett Facebook-esemény leírásánál.

Elsőként 4 évesen került kórházba, áttétes rosszindulatú mellékvese daganattal kezelték. Gábor a kórházban találkozott először a Csillagok háborújával, és egyből rajongóvá vált.

A kezelés először reménnyel töltötte el a családot, de néhány év múlva visszatért a betegség, ráadásul agresszívebb formában, Gábort Pécs mellett Budapestre is vinni kellett műtét, speciális kezelés és csontvelő transzplantáció miatt. Utóbbi 39 nap kórházi speciális zárt szobában és 100 nap otthoni zárt szobában tartózkodást jelentett. A kórházban meglátogatta az 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége, mondanunk sem kell, hogy bearanyozták a gyermek napját.

Gábornál tavaly harmadszor is kiújult a daganat, sok csontban fájdalmas áttéteket képzett. Ekkor egy kísérleti stádiumban lévő kezelésbe fogtak bele. Mostanra a kisfiú rengeteg kemoterápián van túl, a családja hetente többször megteszi az 50 kilométeres utat otthonuktól a Pécsi Gyermekklinikára. Eközben igyekeznek, hogy a gyermekkorát ne csak a kórház határozza meg, így annyi Csillagok háborúját csempésznek az életébe, amennyit csak lehet. Rendeltek neki jelmezt Amerikából, kapott csillagrombolót, birodalmi lépegetőt, sőt, egy alkalommal Darth Vader-maszkban és lepelben vonult be a kórházba, így gyűjtve erőt a kezeléshez.

A fiút jelenleg a PTE Gyermekgyógyászati Klinikán kezelik, ahová hetente többször be kell vinni. Gábor és családja megsegítésére most a Csillagok háborújás sisakokat, felszereléseket készítő DK Kohó ajánlott fel egy sisakot. Erre május 4-től május 18-ig vehetsz 1000 forintért egy tombolát, az ily módon licitálók közül pedig május 27-én kisorsolják azt, akié a sisak lesz. A befolyt összeget Gábor és családja kapja meg. Gábor édesanyja már a táppénzt sem kapja a gyermek után, jelenleg az ápolási díjat próbálja elintézni, édesapja a Mecsekerdőnél dolgozik.

A számla adatai:

OTP Bank Nyrt. Számlaszám: 11773315-01106855-00000000 Bankszámla tulajdonos neve: Darabos Edit (édesanya) IBAN:HU51117733150110685500000000

A közlemény rovatba ezt kell írni: "SW adomány Gáborkának"