Fogarasi: egymillióba kerül Fodor új tisztsége

2017. május 18. 14:30 2017. máj. 18. 14:30

Fogarasi Gábor, a Jobbik pécsi közgyűlési képviselője szerint megdöbbentő, hogy egy jogász végzettségű polgármester csinált bizottsági helyet a sikkasztásért elítélt Fodor Ibolyának, ami ráadásul plusz pénzébe kerül a pécsi adófizetőknek.

Tovább görög a Fodor Ibolya és Pécs fideszes polgármestere, Páva Zsolt körül a hétvégén kirobbant botrány. Mint ismert: a folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettében bűnsegédként egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Fodor Ibolya, aki később riportermajmozás, tüntetők lehazaaárulózása, valamint költségvetési csalással és más bűntettekkel történt meggyanúsítása miatt szerepelt a hírekben, nemrég egy új tisztséggel került ismét a figyelem középpontjába. A képviselő, aki hónapszám nem járt korábban a közgyűlés üléseire, hamarosan a Pécsi Értéktár Bizottság tagja lehet, Páva Zsolt javaslatára. A pécsi polgármester szerint a „magas szintű munka fenntartása” érdekében akár a bizottság létszámát is érdemes emelni, üresedés ugyanis nincs a grémiumban.

Fogarasi Gábor pécsi jobbikos politikus csütörtökön a pécsi városháza előtt tartott dajtótájékoztatót a témában. Említette a Fodor Ibolyát sikkasztásban való bűnsegédként elítélő döntést, a költségvetési csalás vádját és azt, hogy nemrég ismét feljelentették a képviselőt. Ezt ezúttal Balogh Zoltán pécsi újságíró tette meg folytatólagosan elkövetett becsületsértésért. Ebben annyi újdonság van, hogy az ominózus Facebook-posztban Fodor kitörölte az RTL riporterének keresztnevét.

Fogarasi megdöbbentőnek nevezte, hogy egy jogi végzettséggel bíró polgármester ezek után bizottsági helyet kínál Fodornak, és meggyőződése, hogy az egész előterjesztés egyetlen célja az, hogy a képviselő több pénzt vihessen haza. Az önkormányzat SZMSZ-e szerint ugyanis a bizottsági tisztségért plusz pénz jár.

A jobbikos politikus szerint a pécsiek számszakilag semmiképpen nem járnak jól a döntéssel. Fodor Ibolya egy másik bizottságban kezdett, a helyét utána egy fideszes képviselő vette át. Ő így már két bizottságban dolgozott, amiért még magasabb fizetés jár. Most, ha Fodor Ibolya egy másik bizottságban kezd dolgozni, a 2014-es tervhez képest a ciklus végéig mintegy egymillió forinttal került ez többe a pécsi adófizetőknek. Mindez annak fényében a leginkább elképesztő, hogy közben városi cégek egymás után veszik fel a hiteleket, és van, amelyik a bedőlés szélén áll – hangsúlyozta Fogarasi Gábor.

A politikus hozzátette: ahelyett, hogy Fodor Ibolya fizetését növeli, sokkal szívesebben látna olyan előterjesztéseket a város fideszes polgármesterétől, amelyek értékes munkahelyeket teremtenek Pécsen és segítenek helyben tartani a fiatalokat.