Három piás sofőr is ráfázott Baranyában

2017. május 19. 11:34 2017. máj. 19. 11:34

Buktak az autósok az ittas vezetés miatt a legdélebbi megyében csütörtökön, de nem csak a szeszelés volt az egyetlen dolog, ami miatt meggyűlt a bajuk a rendőrökkel.

Amint arról a rendőrség hírt adott, május 18-án Siklós és Harkány között ellenőriztek a rendőrök egy személygépkocsival közlekedő 65 éves helyi férfit 11 óra 30 perckor. Megszondáztatták, ami azt mutatta, hogy nem józan, így a rendőrök további légalkohol vizsgálatra előállították. Az intézkedés alkalmával az is kiderült, hogy a férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezik, mert azt egy korábbi intézkedés alkalmával a rendőrök elvették.

A következő delikvens Mohácson bukott le. A Duna partján fekvő városban egy lejárt műszaki érvényességű utánfutót vontató személygépkocsival közlekedő férfit ellenőriztek a rendőrök a Budapesti úton 14 óra körül.

Mint kiderült, a 40 éves kisnyárádi férfinál alkalmazott alkoholteszter pozitív jelzést adott, ezért a rendőrök további mintavételre őt is előállították, vezetői engedélyét elvették.

Délután háromkor Pécsett, az Enyezd utcában ellenőriztek egy külföldi rendszámú kocsit vezető férfit a rendőrök. A vezetői engedély nélkül közlekedő 33 éves budapesti férfinál alkalmazott légalkohol-vizsgálat szintén igazolta az alkoholfogyasztást, így ő sem autózhatott tovább.

A gépkocsivezetők ellen a rendőrség járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.