Sittre vágják a pécsi szatírt

2017. május 23. 15:47 2017. máj. 23. 15:47

Két év börtönt kapott jogerősen az a férfi, aki tavaly május közepétől június elejéig Pécs több helyszínén is nőket molesztált, és tutujgatta is a Jancsit.

A Pécsi Járásbíróság 2017. február 26-án kihirdetett ítéletével K. I. vádlottat 6 rendbeli szeméremsértés vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, egy korábbi szabadságvesztés büntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságot megszüntette. A szabadságvesztés büntetésbe a vádlott által előzetes fogvatartásban eltöltött időt beszámította.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész, a vádlott és a védője is fellebbezést jelentettek be.

A többszörös visszaeső vádlott 2016. május 19. és június 4. napjai közötti időszakban, Pécsett több nyilvános helyszínen nőket szólított meg, többüknek szexuális ajánlatot tett, nemi szervét mutogatta vagy önkielégítést végzett a sértettek előtt.

A Pécsi Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2017. május 23-án tartott nyilvános ülést és hozott másodfokú ítéletet az ügyben. Az elsőfokú bíróság határozatát annyiban változtatta meg, hogy a szabadságvesztést fegyházban rendelte végrehajtani és a feltételes szabadság megszüntetésére vonatkozó rendelkezést mellőzte, egyebekben azt helybenhagyta.