Nyílnak a palkonyai borospincék

2017. május 25. 13:37 2017. máj. 25. 13:37

Huszonharmadik alkalommal rendezik meg a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincéket június első hétvégéjén, ahol félszáznál is több présház hívogatja a vendégeket.

A szervezők közleménye szerint június 3-án, szombaton exkluzív kóstolóra invitálnak mindenkit, a családi pincék, míg vasárnap több ezer fős forgatagra számíthatnak a villányi borok szerelmesei.

A rendezvényt minden év pünkösd vasárnapján tartják meg, egészen 1994 óta, amikor is először a falukép védelmi nap keretében nyitottak ki a pincék. A borok mellé mindenféle finomságot is lehet majd enni, így nem kell attól tartani, hogy éhen marad az ember az első nyári hétvégén a Villányi-borvidéken.

A tavalyi évhez hasonlóan, Palkonya Plusz néven szombaton is kinyitnak a pincék, amikor is a palkonyai borok legjavát mutatják be a családi pincék és borászaik. A Palkonyai Pincesoron megvásárolható kóstolópohár, illetve 7 Palkonya Plusz kóstolójegy 4500 forintért vásárolható, és 7 pince magas minőségű vörösboraira váltható be.

Pünkösd vasárnap több tucat programmal készülnek a településen. A gyerekeket Tamás Éva játéktára és kézműves foglalkozás várja, a borkedvelőket pedig a Band Of StreetS, a Bartók Béla férfikar és még sok más fellépő szórakoztatja majd. Kóstolópohár a vasárnapi napon 2800 forintért vásárolható, mely egy üvegpoharat és 10 db kóstolójegyet tartalmaz, amit 12 órától este 20 óráig lehet beváltani a pincéknél.

A szervezők szerint pünkösd vasárnap teljes útlezárás lesz Palkonyán 10 órától 23 óráig, így ajánlott vonattal érkezni a rendezvényre. A Pécs-Villány vonalon menetrend szerint közlekedő, megerősítet

t vonatok 200-500 ülőhellyel járnak június 4.-én vasárnap.

Részletes program és információ a rendezvényről itt érhető el: www.palkonya.hu, illetve www.facebook.com/palkonyainyitottpincek