Örökségtúra, lézerlövészet, ingyenes buszjáratok a pécsi gyermeknapon

2017. május 26. 11:17 2017. máj. 26. 11:17

Belvárosi történelmi túra, Csodaország az Expóban, ingyenesen látogatható kiállítások is várják a legifjabbakat a hétvégén Pécsett gyermeknap alkalmából, a közlekedést ingyenes járatokkal segíti a Tüke Busz.

Május 27-én, szombaton délelőtt tízkor startol és este hatig tart a városi gyermeknap a pécsi Expo Centerben. Itt kisvasút, körhinta, ugrálóvár, arcfestés, színjátszás, pónilovaglás várja a gyerekeket, emellett gyöngyfűzésben, macivarrásban is lehet jeleskedni.

A helyszínen a gyermekek kipróbálhatják, milyen katonának vagy harcművésznek lenni, de találkozhattok rendőrökkel vagy tűzoltókkal is, sőt még az egyenruhások járgányaiba is beülhetnek. Mindemellett lézerlövészettel is várják az ifjakat, a gyereknap Facebook-eseménye szerint pedig a Star Warsból jól ismert rohamosztagosokkal is lehet majd harcolni. Hogy ez mit is jelent pontosan, azt nem magyarázták meg, de biztos lesz olyan izgalmas, mint a birodalmiak elleni rajtaütés a Jedhán.

A leírás szerint a szervezők egy, a Csodaországot életre hívó Óriás Társasjátékban megvalósuló Kincskereső játékkal is várják a gyermekeket, melyet egy térkép alapján járhatnak végig. Minden kincskereső gyerkőc, aki teljesíti az egyes állomáson megadott feladványokat, személyre szóló jutalomban részesül.

Ingyen buszok a gyereknapra

A Tüke Busz Zrt. ingyenes buszjáratokat indít az Expo Centerhez a gyermeknapon. Az autóbuszjáratok az Árkádtól 9:50-től 17:50-ig 30 percenként, míg az Expo Centertől a belváros felé 10:10-tól 17:40-ig 30 percenként indulnak.

A Gyermeknapi különjárat az Árkád és az Expo Center között az alábbi megállókat érintve közlekedik: Expo Center, Vásártér, Gyulai Pál utca, Szilva utca, Bimbó utca, Bőrgyár, Autóbusz-állomás, Árkád, Zsolnay-szobor, Kórház tér, Petőfi utca, Szliven Áruház, Egyetemváros, Tüzér utca, PÉTÁV, Megyeri kishíd, Expo Center.

Vasárnap irány a Cella Septichora

A Good Times Charity és a Világörökség Pécs Gyermeknap alkalmából egy izgalmas és játékos örökségtúrára hív minden családot május 28-án 14 és 18 óra között. A több állomásos belvárosi történelmi túrán szükség lesz ügyességre, kreativitásra, és városismereti tudásra.

"Dobj célba, fuss római páncélban, rajzolj, színezz, készíts római játékokat és próbáld ki magad a római kori játékok világában!"

- írták a szervezők, hozzátéve, hogy az Élménytár Tanoda a jegybevétellel hátrányos helyzetű gyerekeknek megálmodott gumiabroncs-játszótér megvalósulását támogatja.

Ingyen mehetnek múzeumba a fiatalok

A Nemzetközi Gyermeknap alkalmából május 28-án, vasárnap ingyenesen látogathatóak a Janus Pannonius Múzeum állandó és időszakos kiállításai a 14 éves kor alattiak számára - adta hírül a múzeum.

A dzsámiban is várják a gyermekeket

Május 28-án, vasárnap 10 és 17 óra között a Jakováli Hasszán Dzsámiban is várják a fiatalokat, itt Pécs rejtett, oszmán kori értékeit fedezhetik fel a fiatalok.