Kitiltják az árufeltöltőket a Király utcáról

2017. május 28. 17:33 2017. máj. 28. 17:33

Ha a közgyűlés rábólint, a jövőben nem állhatnának be a Király utcára az ottani boltok, vendéglátóegységek árufeltöltő autói.

Módosítja a pécsi forgalmi rendet szabályzó önkormányzati rendeletet a grémium - derült ki egy előterjesztésből.

Eszerint az áruszállítás, rakodás és egyéb tevékenység védett övezetekben történő szabályait a teherautó forgalom kiszorításával a gépjárműforgalom csökkentése érdekében oly módon változtatja az önkormányzat, hogy a Király utcai kereskedések/vendéglátó egységek árufeltöltése a Király utcára a merőleges utcákból történne a jövőben (Városház köz, Boltív köz, Kazinczy utca, Szent Mór utca, Líceum utca). Az utcába kizárólag az ott élők hajthatnának be, a változás 2018. január elsejétől élne.

Nem csak ez lenne az egyetlen változás: a rendeletben rögzítenék azt, hogy december 24-e és január 1-e között a hétköznapokon ne kelljen fizetni a parkolásért.

Az előterjesztés szerint bővítenék a védett övezetekbe történő behajtásra és a parkolási díj kedvezményre jogosulti körét, a jövőben a NAV és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság jármúvei is élveznék ezt az engedményt.

A május 30-án összeülő grémium elő kerülő dokumentumból az is kiderül, hogy a város az Esze Tamás utcában élők részére is biztosítaná a Király utcában és a Ferencesek utcájában élőkkel megegyező jogosultság bevezetését, vagyis egy közterületi parkolóhely kijelölését, ahol a lakosok naponta maximum egy alkalommal megállhatnak és várakozhatnak a rendeletben fogalt időkorláttal.