Majdnem megölték Morzsit a pécsi zoo gyermeknapján

2017. június 1. 08:30 2017. jún. 1. 08:30

Üdítősdobozt dobtak be Morzsinak, a pécsi zoo rombuszkrokodiljának a gyermeknapon, melyet a ragadozó annyira lelkesen próbált megenni, hogy kis híján kimúlt. Az, hogy nem járt úgy, mint az apja, a szegény Józsi, csak a szerencsének köszönhető.

Kis híján tragédia történt a Pécsi Állatkert gyermeknapi programján - írta meg a zoo a Facebook-oldalán.

Egy felelőtlen látogató egy PET-palackot dobott Morzsi, a kubai rombuszkrokodil kifutójába.

Ő Morzsi:

Ez pedig a majdnem gyilkos PET-palack:

"Krokodilunk a szájába kapta a palackot, és megpróbálta megenni, ekkor szóltak az esetről gondozóinknak. A krokodil számára veszélyes tárgyat az utolsó pillanatban sikerült kiszedni Morzsi szájából, mielőtt azt az állat lenyelte volna. Rombuszkrokodilunk jól van, ép bőrrel megúszta a kalandot."

- áll a posztban.

Az állatkert megjegyezte, hogy egyes felelőtlen látogatók miatt korábban már történt tragédia: Morzsi apja, Józsi a medencéjébe dobált és lenyelt pénzérmék miatt, bélelzárodásban pusztult el a régi Akvárium-Terráriumban évekkel ezelőtt.

A zoo kéri, hogy semmit ne dobáljanak be az állatok kifutójába, mivel ezzel az állatok életét veszélyeztetik.

Több állat is elpusztult az újranyitás óta

A 2016 május végén újra kinyitott, felújított pécsi állatkertben ezidáig már több állat elpusztult. A nyitóhétvégén verőér-elmeszesedés végzett a zebracápával, június vége felé a mérgesráják pusztultak el, 2016 októberében pedig az egyik borjúfókát, Corát veszítette el az állatkert.