Hová tűnhetett a mohácsi jegyző?

2017. június 2. 11:17 2017. jún. 2. 11:17

December közepe óta nem látták a munkahelyén, több alkalommal idézték volna bíróság elé is. Hiába. A hivatalos közlés szerint tartós betegség miatt van távol lassan fél éve. De úgy, hogy saját munkahelyén sem tudják, hol lehetne levélben elérni.

Több alkalommal kellett volna bíróság előtt is tanúskodnia Kovács Mirellának, ám az őt idéző levelek tértivevényeit „nem kereste” jelzéssel vitte vissza a posta.

Egy, a birtokunkba került hangfelvétel tanúsága szerint az egyik baranyai bíróság telefonon is megkereste a mohácsi polgármesteri hivatalt. A hivatal titkársági osztályának jogtanácsosa annyit közölt a bírósággal, hogy a jegyző 2016 decembere óta egészségügyi okok miatt tartósan távolt van, és a hivatal számára is elérhetetlen.

Ami meg végképp megfoghatatlan: a bírósággal azt közölték Kovács munkahelyéről, hogy a hivatalnak nincs tudomása más idézhetőségi címről. Lapunk úgy tudja: a jegyzőt több tárgyalásra is próbálták beidézni december óta, mindhiába.

A Pécsi STOP számos kérdéssel fordul a mohácsi önkormányzathoz, ám ők nem válaszoltak, így Kovács Mirella hollétéről csak pletykák keringenek. Amint többet tudunk a rejtélyes körülmények között saját munkáltatója számára is elérhetetlenné vált jegyzőről, jelentkezünk.