Halálos áldozatot követelt a lakástűz Pécsen

2017. június 4. 11:03 2017. jún. 4. 11:03

Tűz ütött ki szombat éjjel Pécsen egy négyemeletes társasház egyik lakásában az Építők útján. A tűzoltók eloltották a tüzet, ám az ott lakó idős személy életét már nem tudták megmenteni.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye:

Szombat éjjel Pécsen egy négyemeletes társasház földszinti lakásában tűz ütött ki. A lakásban egy idős személy tartózkodott.

A pécsi hivatásos tűzoltók négy egységgel érkeztek helyszínre, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is kivonult. Kiérkezésükkor a lakás egyik helyisége már teljes terjedelmében égett.

A tűzoltók a lakást leválasztották a gáz-, illetve az áramhálózatról, valamint két sugárral körülhatárolták, és eloltották a tüzet.

A lakásban egy személy tartózkodott, akit a mentőszolgálat munkatársai vizsgáltak meg, az életét azonban nem tudták megmenteni.

Az eset jellegére tekintettel a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat tűzvizsgálati helyszíni szemlét folytatott le.

A káreset miatt a lépcsőház részlegesen füsttel telítődött, ezért a tűzoltók egyrészt intézkedtek a lépcsőház és a lakás szellőztetésére, valamint az első emeleti szintről a lakókat lekísérték ház előtti területre, ahol a rendőrség felügyelete mellett tartózkodtak.

A gázszolgáltató az épületet leválasztotta, a szolgáltatás visszaállítására később kerül sor.

A szellőztetést követően a lakók visszatérhettek lakásaikba.