Páva Zsoltnak mindenről a szocik jutnak az eszébe

2017. június 7. 14:06 2017. jún. 7. 14:06

Páva Zsolt feltűnt, és olyat elmúlnyócévezett az önkormányzati lapban, hogy a Magasház adta a másikat.

Csodálatos interjú jelent meg Páva Zsolttal a pecsma.hu-n, minden szava arany (és állítmány). Főhősünknek igazából már a második kérdéstől csak a szocialisták jutnak az eszébe, bőszen jön az elmútnyócévezés.

Az önkormányzati lap kérdezője legelőször arra volt kíváncsi, hogy mit szólt ahhoz, a legutóbbi közgyűlésen az ő arcképével díszített bankókat szórtak le a karzatról, miközben a CSŐD-felirat is lobogott szépen.

Páva gyorsan helyretette a dolgokat, rendszerváltó politikusként tudna mesélni, de ezeket a fiatalokat valaki kívülről - határon is kívülről - szervezte meg. Mivel nem hisszük, hogy a csángóföldi demokratákra gondolhatott a polgármester, így van egy tippünk, mit is takarhatott ez a kifejezés.

Páva Zsolt viszonylag hamar rátért a lényegre: So... izé, Szocialisták. Ők minden evilági bajnak az okozói, mandulafás Fünfkirchent is úgy megabajgatták az elmúlt nyolc előtti elmúlt években, mint egyszeri katona eltávon a babáját.

Címszavakban:

bődületes hitelek, milliárdosan elkótyavetyélt ingatlanok, 3,1 milliárdnyi jutalom, leépítették az ipart, elmutyizták a buszokat, elpanamázták a rezsidíjakat, megumbuldálták a mutyi panamáját, (keresztény csecsemők vérét keverték - áhh, hagyjuk, ez egy másik mese), hitellel finanszírozták a hiányt, megrepülőterezték az Expo Centert és/vagy fordítva

- egyszóval lucullusi lakomát ült alattuk a bacchanália, semmi sem volt szent és semmi sem volt drága.

Na de.

Ebből az őskáoszból fároszként emelkedett ki az élcsapat, élükön Páva Zsolttal, aki fáradhatatlan imamalomként sorolta fel a diktafonnak, mi mindent tettek a rómaiak és a kormány Pécsért.

Röviden: lebontották a Magasházat az adófizetők pénzén. Finanszírozzák tovább hősiesen a finanszírozhatatlan Expo Centert és a repteret, ezt mondjuk elpasszolnák olyannak, aki hajlandó beleönteni a pénzt eztán is.

A kormány adja a pénzt a Zsolnay Negyed és a Kodály Központ fenntartására, bár mondjuk a tervek sosem szóltak arról, hogy ezt egymagában a városnak kellene fizetnie, ha jól rémlik.

És hoztak ide Pécsre, csak nekünk, pécsieknek hét(!) nagy nemzetközi céget, mint a Harman, az ITSH, vagy a Kindertojás-figura összeszerelő üzem (de tényleg), míg ugye a szocik elengedték a nagyfoglalkoztatókat Páva szerint.

Tegyük fel itt a mindannyiunkat kínzó kérdést: hogy is volt azzal az Elcoteq-kel, meg leginkább, mikor is volt az az Elcoteq-bezárás? Segítünk: 2011. október.

"Ma évi 186 napon át vannak programok a városban, 2009 előtt évi 3-4 fesztivál volt. A város tiszta és rendezett, míg nyolc éve koszos, szemetes volt" - mondta el mintegy kegyelemdöfésként a polgármester, aki szerint ők építenek, mindenki más meg rombol.

Ekkora tükeség láttán nem is tud mást, csak dagadni a honkebel, még akkor is, ha 2012-14 közt tízezerrel lett kevesebb Pécs lakosságszáma.

De hamarosan újabb 50 munkahely lesz a városban, és talán lehet már egyszer valamit avatni a szinte üres Déli Ipari Parkban is, ha egyszer végre feltűnik a tavaly év vége óta bújtatott nagybefektető.

Egy dologról nem esett nagyon sok szó, hogy akkor most tényleg csődbe megy-e Pécs, vagy sem.