Tizenhetedszer is POSZT, a legtöbb program újra a belvárosban

2017. június 8. 16:11 2017. jún. 8. 16:11

Indul a 17. Pécsi Országos Színházi Találkozó, a legtöbb program a tavalyi fiaskó után visszaköltözött a belvárosba. Szerény ízelítő a június 8. és 17. közti kavalkádról.

Nemsokára indul a 17. Pécsi Országos Színházi Találkozó, az új szervezés - okulva a tavalyiakból - idén sok programot visszatett a belvárosba.

A fesztivál június 8. és 17. között zajlik, a versenyelőadásokra már elfogytak a jegyek - bár mindig érdemes odaállni kezdés előtt, hátha be lehet jutni, vagy valakinek akad egy fölösleges jegye.

Az első három napban a Zsolnay Negyedben a színművészetis hallgatók mutatják be vizsgadarabjaikat, lesz Bernarda Alba háza, Ördögűzők, Caligula helytartója Kaposvárról, a Színház- és Fimművészeti Egyetem hallgatói Woyzeck-kel, Elza K-val és más előadásokkal készülnek, de a Pesti Magyar Színiakadémia is fellép a Baross Imre Artistaképző növendékei mellett. Rajtuk kívül a Janus Egyetemi Színház is készül, tőlük a K - Egy ország két lóért című darabot lehet látni.

Részletes programot ezen a linken lehet találni, az előadások ingyenesek, helyfoglalás érkezési sorrendben zajlik.

A Fesztivál-programban zajos sikereket arató előadásokat lehet találni, Gogol Egy őrült naplója, vagy Gyarmati Fanni naplójából monodrámák, de lesz Beugró is, valamint Pintér Béla és Társulata előadásában a Titkaink, ami az utóbbi évek egyik legerősebb előadása a 80-as évekről.

A Fesztivál programjait ezen a linken lehet megtalálni.

A programok bősége miatt érdemes helyszín szerint szűrni a POSZT honlapján a felsorolásban, de lehet dátum, vagy műfaj szerint is választani. Mi itt most csak pár előadást ajánlunk, de tessék nyugodtan böngészni.

Programok - Pécsi Országos Színházi Találkozó

Művészeti egyetemek és főiskolák előadásai a 17. Pécsi Országos Színházi Találkozó első hétvégéjén.

Aztán ott van még a Séta tér, ahol színészzenekarok is fellépnek majd, mi csak egyet ajánlanánk, a Bekvartot, akik június 9-én este 9 órától nyomják a csajozós/pasizós rockot, jó pár 80-as évekbeli underground-slágerrel. És bár nem színészzenekar, de mondhatjuk például az efZámbó Happy Dead Band-et, akik 10-én este játsszanak a Király utca végén a Szabadkikötőben.

A Művészetek Házába is érdemes lesz benézni, ott a Nyílt Fórum szervezésében előadásokat lehet majd látni, de lesznek drámabemutatók is, író-olvasó találkozók, egyszóval minden, ami kell. És például itt lesz június 13-án 21 órától az Ernelláék Farkaséknál című előadás is, melyből Hajdu Szabolcs (aki az egyik főszerepet alakítja) rendezett nagy sikerű filmet.

Rengeteg minden maradt ki ebből a kis ajánlóból, tessék nyugodtan válogatni a honlapon, vagy csak bemenni a belvárosba, és sodródni az eseményekkel - megéri.